MDI והמועצה הציבורית הם שני גופים, האחד בארה"ב והשני בישראל, העושים מלאכת קודש בגיוס משאבים לטובת מרכז שניידר. במציאות הכלכלית של מערכת הבריאות הישראלית, זו הדרך היחידה להמשיך ולהעניק לילדים את הטיפול הטוב ביותר
עלות התפעול והאחזקה השוטפת של מרכז רפואי שלישוני לילדים, כדוגמת שניידר, גבוהה בכ-20 אחוז מזו הנדרשת לתפעול בית חולים כללי. במציאות הכלכלית שבה נתונה מערכת הבריאות בישראל, הדרך היחידה לשמירה על איכות טיפול גבוהה בילדים היא באמצעות גיוס תרומות בארץ ובחו"ל. ההכרה בכך הביאה להקמתם של שני גופים, בד בבד עם הקמת מרכז שניידר. האחד מהם קם ב-1983 בניו יורק בשם MDI (Medical Development for Israel) ואילו השני נוסד בישראל ונושא את השם המועצה הציבורית למען מרכז שניידר לרפואת ילדים בישראל. לשניהם מטרה משותפת: לגייס משאבים למטרת פיתוח בית החולים, רכישת ציוד, קיום מחקר, ארגון כנסים, השתלמויות צוות ופרויקטים מיוחדים. במשך שנות קיומו של ופשו הצליח המשרד הניו-יורקי להפיץ את שמו של מרכז שניידר בקרב יהדות ארה"ב, להרחיב את רשימת ידידי בית החולים בעיקר בניו-יורק ובשיקגו, ולגייס תרומות רבות לטובת המרכז. בחודש יולי 2001 שב והצטרף ל-MDI אורי בר נר - שגריר ישראל בתורכיה עד לפני מספר חודשים - בתפקיד Ambassador at Large של מרכז שניידר, במטרה לפתח את הקשרים הבינלאומיים ולהרחיב את מערך גיוס הכספים. בר נר, מקים MDI, היה מעורב בגיוס כספים למרכז שניידר עוד לפני הקמת בית החולים והיה מהראשונים שיצרו את הקשר עם משפחת שניידר ב-1984. בחודש ינואר 2002 נכנסה לתפקידה מרלין אופס-בלונדר, המנהלת החדשה של משרד MDI.
גוף ידידים על טהרת ההתנדבות
במקביל, פועלת בארץ מאז 1992 המועצה הציבורית בראשותה של אורה הרצוג. המועצה פועלת כגוף ידידים אשר כל חבריו מתנדבים, במטרה לקדם את שם בית החולים בארץ, להרחיב את חוג ידידיו ולרתום את הקהילה, שלמענה פועל מרכז שניידר, לקידום מטרות המרכז. מיום הקמתה פועלת המועצה לגיוס משאבים, בעיקר בארץ, לצורך מימון רכישת ציוד לפגייה, ליחידות לטיפול נמרץ, לחדר הניתוח, לפיסיותרפיה, למחלקה האונקולוגית ועוד. בד בבד היא מגייסת כספים לפרויקטים מיוחדים, כמו מימון עובדים סוציאליים לתמיכה באוכלוסיות מיוחדות; למימון יום המחקר ומענקי מחקר למתמחים צעירים; למימון מיזמים שונים של המערך החינוכי בבית החולים; להפעלת המרכז לגיל הרך בראש העין בשיתוף עם המכון להתפתחות הילד בבית החולים - והרשימה עוד ארוכה. אנשים טובים באמצע הדרך - בהם אנשים פרטיים וגורמים בקהילת העסקים - הם אלו הנרתמים לסייע למרכז שניידר באמצעות המועצה הציבורית. דוגמה מרגשת וטרייה להירתמות למען מרכז שניידר היא הקדשת תערוכת פסלים של הפסלת הפתח-תקוואית בטי וקשטוק-שיינפלד לטובת היחידה לטיפול נמרץ לב. ההכנסות ממכירת הפסלים יועדו לרכישת ציוד חיוני ביותר ליחידה. זו דוגמה אחת מני רבות, שאת כולן ניתן לסכם במשפט אחד: אשרי הקהילה שאנשים כאלה נמנים על שורותיה.