לאכול דרך הפה, כמו כולם
לראשונה זה שנה וחצי, יכולה הפעוטה ארם פארס, בת השנתיים ושמונה חודשים, לאכול דרך הפה ולא באמצעות גסטרוסטום (צנתר בקיבה). הפעוטה אשר נולדה עם איטמות מולדת של הוושט וחיבור של חלק ממנו לדרכי הנשימה ומיום היוולדה נותחה מספר ניתוחים שונים, עברה לאחרונה במרכז שניידר ניתוח לתיקון היצרות הוושט. את הניתוח ביצעו פרופ' נפתלי פרויד, מנהל המחלקה הכירורגית וד"ר דרגן קרברושיץ, סגן מנהל המחלקה הכירורגית.
ארם נולדה עם איטמות של הוושט וחיבור של חלק ממנו לדרכי הנשימה ובנוסף עם מום לבבי מולד בחיבור בין חדרי הלב (VSD). החיבור בין הוושט לדרכי הנשימה מנע ממנה לאכול דרך הפה מאחר שחלק מהאוכל עבר ישירות לריאות וסיכן את חייה. בשל מצבה, הועברה הפעוטה למרכז שניידר.
מיד עם תחילת הטיפול, עברה הפעוטה תהליך של הכנסת גסטרוסטום על מנת לאפשר מתן אוכל ותרופות ללא מעבר דרך הוושט. לאחר מכן אושפזה ביחידה לטיפול נמרץ חזה ולב בראשות ד"ר עובדי דגן, ובמהלך האישפוז עברה ניתוח לתיקון המחיצה הבין חדרית (VSD). כשמצבה הרפואי השתפר, עברה ניתוח נוסף לניתוק הוושט מהקנה, אך כעבור מספר חודשים חזרה היצרות הוושט. לאחרונה עברה ניתוח חוזר לתיקון ההיצרות; הניתוח בוצע בהצלחה וכיום הפעוטה אוכלת דרך הפה כילדה רגילה. לדברי פרופ' נפתלי פרויד, מנהל המחלקה הכירורגית: "הפעוטה הקטנה עברה כברת דרך מיום היוולדה ועד היום, נותחה ואושפזה תכופות. בניתוח האחרון תיקנו את המום המולד עמו היא נולדה, מום שסיכן את חייה ולא אפשר לה לאכול ככל פעוטה אחרת בת גילה. כעת, הדבר הטריוויאלי ביותר עבור כל פעוט – לאכול לבד באמצעות הפה – הוא מאורע מרגש עבור בני משפחתה ועבור הצוות הרפואי והסיעודי".
הפעוטה אשר טופלה בשלבים שונים של חייה על ידי צוותים שונים ב מרכז הרפואי שניידר , ביניהם צוות המחלקה לאישפוז יום, צוות היחידה לטיפול נמרץ, צוות יחידת הצנתורים, צוות מחלקת ההרדמה וצוות מחלקת ילדים ב', שוחררה לביתה ומגיעה לבית החולים למעקב בלבד.